Boekrecensie: Kapot – Carry Slee

9200000046289122

 

 

 

 

 

 

 

Boek: Kapot

Auteur: Carry Slee

Aantal sterren: 3

Alles loopt op rolletjes in het leven van Thijs en Julia. Ze hebben veel vrienden, spelen in een band die steeds succesvoller wordt en kunnen geweldig goed met elkaar opschieten als broer en zus. Maar dan gebeuren er thuis steeds meer dingen waardoor hun leven een stuk ingewikkelder wordt. Ze worden gedwongen keuzes te maken waar ze liever niet eens over na willen denken, en het zet ze lijnrecht tegenover elkaar. Betekent dit dat hun leven kapot wordt gemaakt?

Een gebeurtenis die nog steeds even verschrikkelijk is, maar wel veel voorkomend. Je ouders gaan scheiden. Het is de keerzijde van de liefde en niet alleen voor de partners desastreus, ook voor de kinderen. Wat zeg ik, misschien is het voor deze kinderen nog wel het ergst. Carry Slee weet dit onderwerp perfect te omschrijven. Het doet je wensen dat je ouders voor altijd bij elkaar zullen blijven, en het biedt kinderen waarvan de ouders al gescheiden zijn veel troost. Ze staan er echt niet alleen voor.

Het onderwerp mag dan een schot in de roos zijn, de uitwerking daarvan valt wat tegen. Het lijkt alsof er constant ruzie wordt gemaakt, alsof Julia en Thijs keer op keer tegen elkaar op worden gezet en alsof het nooit eens rustig is. Natuurlijk kan een scheiding er zo uitzien, maar het is niet helemaal realistisch. Je bent geen goede ouder als je je kinderen op deze manier tegen elkaar opzet. En ik kan het me lastig inbeelden dat sommige ouders hier toe in staat zijn.

Lees deze recensie verder op Chicklit.nl.

Love, Bente (2)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s