Books and more: Bookquotes on monday #3

Wie zegt dat lezen eigenlijk nogal nutteloos is, mag zich gaan schamen in een hoekje (en je komt er pas uit als ik het zeg). Want dat je iets aan boeken hebt, is overduidelijk. Een belangrijke taak van het bundeltje papier? De psycholoog uithangen. Ze begrijpen je, geven goed advies (soms ongevraagd) en kunnen je zelfs inspireren. Of je nu bent gedumpt door je vriend, ontslagen op je werk of gewoon omdat het die verschrikkelijke maandagochtend is: deze quotes zijn het antwoord.

“Fear is only your enemy if you allow it to be.”
Sabaa Tahir – An Ember in the Ashes

Een simpele quote die alles zegt. Angst kan ook iets goeds zijn, je moet alleen zorgen dat het geen controle over je krijgt. Je bent nog altijd de baas over jezelf, ook over je angsten. Of je nu bang bent voor deze maandag of voor het vergaan van de wereld: houd er controle over en er kan je niets gebeuren.

“I suppose clichés wouldn’t be clichés if they weren’t based on some sort of tediously predictable truth.”
Lucy Vision – Lobsters

“Wauw, dat is wel heel cliché.” Horen we elkaar vaak zeggen. Maar het zijn niet voor niets clichés, want blijkbaar moet er wel een waarheid in zitten. Anders worden ze niet zo vaak herhaald. Ik bedoel maar, er wordt niet voor niets geroepen dat maandag zo’n verschrikkelijke dag is…

“Like a wild animal, the truth is too powerful to remain caged.”
Veronica Roth – Insurgent

Oftewel, de waarheid komt altijd uit, of je het nou wil of niet. Maak die bekende de-brug-stond-open-en-daarom-ben-ik-te-laat smoes dus vooral niet. Je leraar (of je baas) komt er hoe dan ook achter.

Love, Bente (2)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s