Boekrecensie: Anna en de french kiss – Stephanie Perkins

9200000035988693

 

 

 

 

 

 

 

Boek: Anna en de french kiss

Auteur: Stephianie Perkins

Waardering : ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Het meisje Anna vermaakt zich prima in haar woonplaats Atlanta. Ze heeft nog één jaar school, een geweldig lieve beste vriendin en nog belangrijker: het ziet ernaar uit dat haar supergrote crush haar ook wel ziet zitten. Maar dan besluit haar vader om Anna naar de kostschool te sturen, in Parijs.

Ze moet alles achter zich laten en komt terecht op een vreemde plek waar ze niemand kent. Totdat ze in contact komt met Étienne St. Clair, een jongen die niet alleen beauty heeft, maar ook de brains. Maar dat is niet het enige. De knappe jongen heeft namelijk ook een vriendin, ouch. Maar, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Toch? Zou een jaar kostschool leiden tot de beruchte french kiss?

Ugh, daar heb je weer zo’n boek waar alles draait om de liefde. Valt ‘ie wel op me, of toch niet? Is dat bedoeld om te flirten, of doet hij gewoon aardig? Het verhaal is al zo vaak herhaald en uitgemolken. Dat kon niet goed komen.

Maar dat kwam het wel. Iets in dit boek doet je naar meer verlangen. Meer woorden, meer bladzijden, meer hoofdstukken en vooral: meer Étienne en Anna. De schrijfster maakt het verhaal realistisch, en dat maakt het boek uniek vergeleken met al die andere romantische verhaaltjes. De hoofdpersoon heeft haar eigen problemen, de liefde is niet cliché en ook voor Étienne is niet alles even gemakkelijk.

Daarbij draait het niet alleen maar om Anna en Étienne, maar ook om de andere personages. En dat is prettig, want dat maakt het boek een stuk speelser en makkelijker om te lezen. Je blijft als lezer geïnteresseerd in het boek door die verschillende perspectieven.

Het feit dat het verhaal zich afspeelt in Parijs maakt het er alleen maar beter op. Ik bedoel, Parijs? Hell yeah! Daarbij krijgt de auteur het voor elkaar om het zo gedetailleerd te beschrijven dat je als lezer het gevoel hebt dat je er geweest bent, ook al heb je nog nooit een voet in Frankrijk gezet.

Geheel tegen alle verwachtingen in, geen op- of aanmerkingen. Dit boek heeft me doen bekeren van de anti-romantiek club. Heerlijk.

Love, Bente (2)

Advertenties

Een gedachte over “Boekrecensie: Anna en de french kiss – Stephanie Perkins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s