Boekrecensie: Lockwood & Co 2 – Jonathan Stroud

9200000040608187

Boek: Lockwood & Co 2: De fluisterende schedel

Auteur: Jonathan Stroud

Aantal hartjes: ♥ ♥ ♥ ♥


Ze mogen dan nog steeds een ietwat onprofessioneel en soms wat onhandig bureau zijn, maar dankzij het eerdere succes van ‘De schreeuwende wenteltrap’ is Lockwood & Co een van de meest gevraagde bureaus in Londen. En dat zorgt voor nieuwe en spannende zaken om geesten te verjagen. Één van die spannende zaken begint op een begraafplaats, en loopt al snel uit de hand wanneer Quill Kipps, de rivaal van Lockwood, zich ermee gaat bemoeien. De jacht op een huiveringwekkende geest en een verloren voorwerp gaat van start, en niet zonder gevaren.

‘Lockwood & Co: De fluisterende schedel’ is deel 2 van de bloedstollende reeks en het vervolg op ‘De schreeuwende wenteltrap’, die ongelooflijk spannend was en 5 sterren kreeg. Zou het tweede deel net zo spannend zijn en zijn hoge verwachtingen waar kunnen maken?

Het verhaal gaat verder waar het in het eerste deel gebleven was. Het kleine bureau heeft inmiddels een nieuwe taak op zich genomen, en sluiten een weddenschap met hun grootste concurrent: Bureau Fittes. Ook de fluisterende schedel aan het einde van boek 1 komt terug in dit deel, dit keer iets spraakzamer dan voorheen. Deze herkenbare elementen zorgen ervoor dat je meteen helemaal in het boek zit. Laat die lugubere horrorbestemmingen en doodenge geesten maar komen!

En oh ja, die zijn aanwezig. De auteur weet weer duistere plekken te creëren waar geen enkel fatsoenlijk (of onfatsoenlijk) persoon gezien wil worden. Een verlaten huis, een griezelige begraafplaats en een kille catacombe. De perfecte en uitgebreide beschrijving van deze lugubere locaties zorgen voor kippenvel op je armen. Houd dat nachtlampje aan!

De locaties mogen dan spannend zijn, het verhaal is dat toch wat minder. Het is ietwat langdradiger en er zit minder vaart in. Het spookverhaal is nét wat minder eng en een stuk minder interessant. Ja, het verloren voorwerp is behoorlijk angstaanjagend, maar het wekt toch weinig interesse.

Gelukkig is de ontknoping, net zoals bij het eerste deel, weer sensationeel. Je mond valt open als je gaat begrijpen hoe de vork in de steel zit. Net zoals die verdomd enge geesten, zie je het einde niet aankomen: totaal onvoorspelbaar en zeker verrassend. Daar draait het allemaal om!

Maar ook na de ontknoping blijft het verhaal nog interessant. Lockwood doet namelijk een geheim uit de doeken, wat je behoorlijk nieuwsgierig maakt naar deel 3 van deze reeks.

Of het boek de hoge verwachtingen waar kon maken? Nee, dat niet helemaal. Hij is zeker spannend en zeer vermakelijk. Maar het echte horror-gevoel mist een beetje, en dat is toch wat de lezer verwacht. Toch is het tweede deel van Lockwood & Co zeker de moeite waard: het verhaal blijft immers steengoed.

Love, Bente (2)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s