Books and more: Boektober, durven mijn vrienden de uitdaging aan?

Ik sloeg net de bladzijde van mijn boek om – een handeling die je me behoorlijk vaak ziet doen – toen mijn telefoon trilde. Het was een melding van Facebook, dat mijn vriendinnetje zojuist gereageerd had op het feit dat ik mee zou doen aan het evenement Boektober. “Boektober, durf jij de uitdaging aan?!” Luidde de titel van het evenement.  Stiekem moest ik al hard lachen. Want laten we zeggen dat haar blik op boeken niet zo positief was. Ik opende de melding en las de reactie: “Nee, ik durf de uitdaging dus absoluut niet aan.”

We hebben veel met elkaar gemeen. We hebben een zwak voor alles wat met Disney te maken heeft en we kunnen beide intens genieten van eten (chocoladepepernoten, hallelujah). Het enige grote verschil tussen ons?  Ze heeft een schijthekel aan lezen. Nee, laat ik dat anders formuleren. Ze komt er gewoon niet aan toe, vindt er de rust niet voor. Terwijl ik boeken verslind alsof mijn leven ervan afhangt.

Maar mijn lieftallige vriendinnetje is niet de enige met deze mening. Probeer ik te ontdekken of een persoon net zo’n grote passie heeft voor lezen als ik, dan krijg ik meestal het antwoord: Boeken? Ik vind ze wel leuk, ik heb er gewoon geen tijd voor. Bullshit. Want als je tijd hebt om Pretty Little Liars te binge watchen, dan is het omslaan van een paar bladzijden ook een koud kunstje, toch? Ik moest en zou ze aan het lezen krijgen, maar hoe?

En toen was daar Boektober, in het leven geroepen door Dagmar Boer. Heb je geen zin om het hele artikel te lezen over deze uitdaging? Dan hier een korte samenvatting: tijdens Boektober word je uitgedaagd om een  x aantal boeken te lezen. Het gaat erom dat er gewoonweg meer gelezen wordt. Want hoewel het voor sommigen nogal lastig is om zich voor te stellen, kan het voor behoorlijk wat vreugde zorgen.

12011162_10208062737033220_4401546820369072833_n

Natuurlijk doe ik zelf ook mee met deze leuke actie. Maar voor mij nog belangrijker: dat mijn vrienden ook eens die televisie uitzetten en op de bank gaan zitten met een boek. Als is het om alleen al mijn oneindige liefde voor boeken te kunnen uiten zonder dat ik met een frons aangekeken word. Dus, al mijn vrienden  – waaronder mijn zus, vader, vriend en vriendin – en de rest van Nederland: met nee neem ik geen genoegen.  Jullie gaan de uitdaging aan!

Uitdaging: lees 3 boeken per maand

De slachtoffers: Leon van de Wouw (vader), Nick Spapens (vriend), Lisan Staps (vriendin) & Diante van de Wouw (zus)

Regels:

  • Ieder boek moet minstens 250 bladzijden bevatten.
  • Je moet beginnen in een nieuw boek, dus niet een boek kiezen dat je al voor de helft gelezen hebt.
  • Geen prentenboeken of andere ik-ga-plaatjes-kijken-boeken. (duh.)

Lukt het mijn uitgedaagde vrienden om die 3 boeken te lezen in één maand? Dan ontvangen ze een cadeaubon naar keuze – hoewel ik natuurlijk een boekenbon verwacht – van €10. En ja, dan ben ik dus even €40 kwijt. Iedere week zal er op mijn blog een update verschijnen. Hoe zal het ze afgaan?

Boektober, durven mijn vrienden de uitdaging aan?

Love, Bente (2)

3 gedachtes over “Books and more: Boektober, durven mijn vrienden de uitdaging aan?

  1. Tamara zegt:

    Ohh wat leuk om ze zo te motiveren. Ben helaas ook de enige in mijn omgeving die leest. Ik hoop er minimaal 4 te lezen. Blijf je blog volgen.

    Groetjes Tamara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s