Books and more: Boektober, zo gaat het mijn vrienden af.

Vorige week kondigde ik het al aan, het is Boektober! De maand waarin we met zijn allen gaan proberen om meer boeken te lezen. En omdat ik zelf al genoeg lees, vond ik het leuk om mijn vrienden uit te dagen voor een challenge. Mijn passie voor boeken wordt namelijk niet echt gedeeld, en dat vind ik behoorlijk jammer. Ongegeneerd praten over een fictief hoofdpersoon die ik reteknap vind, ook al heb ik ‘m nog nooit gezien en bestaat hij überhaupt niet eens? Dat zit er voor mij niet in. De eerste week van Boektober is inmiddels voorbij. Gaat het mijn vrienden goed af? Dat gaan we zien!

Nick Spapens

NickspapensRaakte vroeger geen boek aan vanwege concentratieproblemen, maar is nu steeds meer bezig met lezen, want aangestoken door Bente. Studeert commerciële economie aan Avans en vindt het heerlijk om creatief bezig te zijn. Hij is vaak in de sportschool te vinden, houdt op zijn tijd van gamen en is een hopeloze fan van game of thrones. Mijmert de hele tijd over de dood van john snow.

Deze drie boeken heeft Nick gekozen voor de challenge:

 • Percy Jackson and the Lightning Thief
 • Lord of the Rings and the Fellowship of the Ring
 • To Kill a Mockingbird

Waarom heb je voor deze boeken gekozen? 

Omdat Bente zo enthousiast was over Percy Jackson, ben ik daarin begonnen. Ik was toe aan een luchtig boek. The Lord of the Rings koos ik omdat ik de films super tof vind. Ik heb de boeken altijd al een keer willen lezen, en dit is het perfecte moment om dat te doen. To Kill a Mockingbird wil ik graag lezen omdat hij heel erg geprezen wordt. Enne, na twee fantasy boeken ben ik wel toe aan het zwaardere geschut.

Van welk boek was je helemaal ondersteboven?

Cloud Atlas! Het zet je aan het denken. Het zijn verschillende verhalen die met elkaar te maken hebben, en ik vond het leuk om die terugkomende thema’s te ontdekken.

Welk boek hoop je het liefst nooit meer te zien?

Oeroeg. Dit boek moest ik verplicht voor school lezen, maar ik ben niet verder dan de eerste bladzijde gekomen vanwege conentratieproblemen. Ik las die eerste pagina opnieuw en opnieuw.  Het voordeel daarvan? Dat ik de hele eerste bladzijde uit mijn hoofd ken. “Oeroeg was mijn vriend…”

Wat verwacht je van de uitdaging?

Normaal zet ik niet zo veel vaart achter een boek en meestal ga ik liever computeren of gamen. Misschien laat deze uitdaging me wel zien dat af en toe een boek lezen leuker kan zijn dan het binge watchen van een serie. Misschien…

En, ben je al goed op weg?

Zeker, ik heb tot nu toe al één boek uitgelezen, dat zijn 374 bladzijdes met plezier! Kom maar op met de rest van de boeken, en die cadeaubon!

Diante van de Wouw

11182136_581653051975825_9162821683071402133_nRaakt een boek niet aan tenzij het internet uitgevallen is en er geen mogelijkheid meer is tot het kijken van series of het bellen met vriendinnen. Heeft ze eenmaal een boek in haar hand? Dan is ‘ie binnen een paar dagen uit. Studeert social studies aan Avans en is fantastisch goed met mensen. Ze wordt blij van chocolade-ijs dat extra puur is en krijgt iedere dag pakketjes binnen van webshops.

Deze drie boeken heeft Diante gekozen voor de challenge:

 • Vuur en As
 • Insurgent (deel 2 van Divergent)
 • Lockwood

Waarom heb je deze boeken gekozen?

Omdat ik houd van boeken á la hungergames. Ik vind het heerlijk om mezelf te verliezen in een boek. Een verhaal moet me pakken vanaf het begin, spannend zijn en vooral mysterieus!

Van welk boek ben je ooit helemaal ondersteboven geweest?

Hungergames! In 1 dag het eerste deel uitgelezen. Voor de andere boeken idem.

En welk boek wil je het liefst nooit meer zien?

Mijn tante Coletta. Verplichte literatuur op de middelbare school, ver-schrik-ke-lijk. I almost died.

Wat verwacht je van de uitdaging?

Dat ik weer opnieuw de boeken ga pakken als ik vrije tijd heb en niet 6 series ga binge-watchen op Netflix…

En, ben je al goed op weg?

yes, 200 pagina’s! Al wint het nieuwe seizoen van Once Upon a Time nog wel regelmatig. Gauw afkijken dus.

Leon van de wouw

leonWerkt al Key Accountmanager voor Pfizer en is altijd onderweg. In zijn weekenden wijkt hij niet af van zijn computer en is ook wel eens in voor een filmpje. Is groot fan van ‘De wereld draait door’ en werkt zich al vroeg in de ochtend in het zweet tijdens zijn dagelijkse hardlooprondje. Boeken? De kast staat er vol mee, maar hij raakt ze nauwelijks aan.

Deze drie boeken heeft Leon gekozen voor de challenge:

 • Jij zegt het
 • Guantánamo dagboek

(Je ziet het goed, het zijn er maar twee)

Waarom heb je deze boeken gekozen?

Ten eerste: ik heb er maar twee gekozen omdat ik voor het derde boek op mijn gemak wil rondkijken. Als ik al aan dat derde exemplaar toekom… ‘Jij zegt het’ heb ik gekozen omdat het goed beoordeeld werd in een uitzending van ‘De wereld draait door’. Ik werd nieuwsgierig!

Van welk boek ben je ooit helemaal ondersteboven geweest?

Een roos van vlees vond ik ontzettend goed! Waarom? Dat weet ik eerlijk gezegd niet meer, is alweer 40 jaar geleden!

En welk boek wil je het liefst nooit meer zien?

Helemaal geen, want ik lees bijna nooit. Geen grap, is echt waar.

Wat verwacht je van de uitdaging?

Wil je een eerlijk antwoord? Dat ik ‘m niet ga halen! Ik zit net in een drukke tijd op het werk en voor lezen moet je echt de tijd nemen. Het is niet echt een hobby van me, en ik moet me er echt toe zetten. Ik kijk continue hoeveel bladzijden ik nog moet, en dat is niet ontspannend. Maar, zit ik er eenmaal in? Dan lees ik wel door.

En, ben je al goed op weg?

Ik ben nu bij de 60 pagina’s van het eerste boek. Er is dus nog hoop.

Lisan Staps

LisanStudeert pedagogiek aan Fontys en werkt ontiegelijk hard op haar stage. Kan fantastisch goed met kinderen overweg en is de oppas van je dromen. Doet liever aan het binge-watchen van Pretty Little Liars dan het lezen van een boek en valt met de televisie aan in slaap. Maar heeft ze eenmaal een boek in haar hand, dan is ze niet meer te stoppen.

Deze drie boeken heeft Lisan gekozen voor de challenge:

 • Niet te filmen
 • De hemel begint bij je voeten
 • Pretty Little Liars deel

Waarom heb je deze boeken gekozen?

Mijn boekverslaafde vriendinnetje raadde mij deze aan. Ook al vind ik de boeken die zij leuk vindt verschrikkelijk en andersom. Toen ik hoorde dat ‘Niet te filmen’ over een angststoornis ging, was ik om, haha. ‘De hemel begint bij je voeten’ lijkt me vooral leuk omdat ik me waarschijnlijk goed in kan leven in de situatie. Enne, Pretty Little Liars kies ik omdat hij lekker wegleest en omdat ik de serie ook heb gezien. Maakte me nieuwsgierig naar de boeken, die hopelijk anders zijn.

Van welk boek ben je ooit helemaal ondersteboven geweest? 

Voor ik ga slapen. Het is echt niet te geloven, maar ik heb dit boek twee keer gelezen. Ik vond ‘m zo spannend dat ik hem zo uit had. Een paar jaar later besloot ik om hem gewoon nog een keer te lezen. And guess what, ik vond het opnieuw super!

En welk boek wil je het liefst nooit meer zien?

Karel en de elegast. Ooit voor school moeten lezen, in één woord verschrikkelijk! Nooooooit meer.

Wat verwacht je van de uitdaging?

Ik vond het echt verschrikkelijk toen ik van de uitdaging hoorde, maar ik stond ervoor open. Het is ook echt een uitdaging voor mij, en ik weet echt niet of ik het wel ga halen. Ik heb het zo druk en lees zo sloom. Enne, ik val veel te snel in slaap als ik boeken lees. Niet echt handig. Maar ik ga mijn best doen!

En, al goed op weg?

Ja, eigenlijk wel! Ik probeer minimaal 5 bladzijden te lezen voor ik ga slapen, maar dat lukt niet altijd. Ik lees nu boeken in plaats van dat ik series kijk. Ik moet bijna huilen bij het idee dat ik voor die series de komende maand geen tijd meer ga hebben.

Hoe gaat Boektober jou af?

Love, Bente (2)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s