Books and more: Hebben mijn vrienden Boektober overleefd?

Weet je het nog? Ik werd er schijtziek van dat niemand mijn leesverslaving begreep. ‘Zit je nou weer met je boek op schoot?’, ‘Ga toch gewoon een keer series kijken!’, en ‘Misschien wordt het tijd om heel voorzichtig dat boek eens aan de kant te leggen’. En toen was daar Boektober, een evenement georganiseerd om mensen meer te laten lezen. En aangezien ik zelf al meer dan genoeg las, vond ik het de hoogste tijd om mijn omgeving in aanraking te laten komen met mijn geliefde boeken. Want geloof me, lezen is echt niet zo erg als het lijkt. Dat beloof ik je!

Ik daagde vier mijn vrienden uit om minimaal drie boeken uit te lezen in oktober. En hoewel ze allemaal zowat een hartaanval kregen bij het horen van dat hoge aantal, hebben de meesten het meer dan goed gedaan. Benieuwd wie mijn challenge heeft gehaald? Je lees het hier!

Nick Spapens

NickspapensRAAKTE VROEGER GEEN BOEK AAN VANWEGE CONCENTRATIEPROBLEMEN, MAAR IS NU STEEDS MEER BEZIG MET LEZEN, WANT AANGESTOKEN DOOR BENTE. STUDEERT COMMERCIËLE ECONOMIE AAN AVANS EN VINDT HET HEERLIJK OM CREATIEF BEZIG TE ZIJN. HIJ IS VAAK IN DE SPORTSCHOOL TE VINDEN, HOUDT OP ZIJN TIJD VAN GAMEN EN IS EEN HOPELOZE FAN VAN GAME OF THRONES. MIJMERT DE HELE TIJD OVER DE DOOD VAN JOHN SNOW.

Kreeg jij ook een hartaanval toen je hoorde van de challenge?

Ik zag het al aankomen. Bente heeft wel vaker gekke ideeën waar andere de dupe van zijn. Hartstikke leuk natuurlijk als je de challenge haalt.

En, hoe beviel dat vele lezen?

Goed en niet goed. Een boek lezen is natuurlijk hartstikke leuk, maar 3(!) boeken in één maand? Daar moest ik even aan wennen.

Zou je het nu vaker gaan doen of moet je er nog steeds niets van hebben?

Ik ga zeker meer boeken lezen, maar mijn maximum blijft bij 1 boek in de maand. Ik wilde graag aan Lord of the Rings beginnen, maar door tijdgebrek heb ik voor een makkelijker boek gekozen. Hij staat daarom nog steeds op mijn leeslijst.

Wat vond je het moeilijkste aan de challenge?

Het lezen van de boeken vond ik het moeilijkst. En de constante vragen van Bente over hoe ver ik in het boek ben.

En het leukste?

Het halen van de challenge. 10 euro winnen en het bij Bente inwrijven, muhaha.

Leon van de Wouw

leonWERKT ALS KEY ACCOUNTMANAGER VOOR PFIZER EN IS ALTIJD ONDERWEG. IN ZIJN WEEKENDEN WIJKT HIJ NIET AF VAN ZIJN COMPUTER EN IS OOK WEL EENS IN VOOR EEN FILMPJE. IS GROOT FAN VAN ‘DE WERELD DRAAIT DOOR’ EN WERKT ZICH AL VROEG IN DE OCHTEND IN HET ZWEET TIJDENS ZIJN DAGELIJKSE HARDLOOPRONDJE. BOEKEN? DE KAST STAAT ER VOL MEE, MAAR HIJ RAAKT ZE NAUWELIJKS AAN.

 

Wat was jouw eerste gedachte bij het aangaan van deze challenge?

Ga ik dat wel redden? Het was een flinke uitdaging voor mij. Maar die ging ik graag aan, ook al ben ik niet zo’n lezer en zit ik liever achter de televisie of computer in mijn schaarse vrije tijd.

Hoe heb je het aangepakt?

Eigenlijk had ik niet echt een aanpak. Ik had boek 1 en 2 al gekocht, maar kwam er al snel achter dat ik gewoon te weinig tijd had. Ik zat in een drukke periode van het werk waardoor ik ook ’s avonds en in het weekend aan de bak moest. Zo jammer, want ik zat er best lekker in!

En heb je de challenge gehaald? 

Verdorie, ik heb niet gehaald! Maar persoonlijk voel ik me wel een winnaar. Ik heb namelijk weer gemerkt hoe ontspannend en leuk het is om te lezen. Ik wil de draad in mijn rustige periode echt weer op gaan pakken.

Ga je bepaalde dingen anders doen na deze challenge?

Jazeker! Ik ga meer tijd nemen om te lezen en andere verleidingen wat minder aandacht geven. En tijdens het zoeken naar de boeken heb ik veel exemplaren gezien die ik graag nog eens zou willen lezen.

Diante van de Wouw

11182136_581653051975825_9162821683071402133_nRAAKT EEN BOEK NIET AAN TENZIJ HET INTERNET UITGEVALLEN IS EN ER GEEN MOGELIJKHEID MEER IS TOT HET KIJKEN VAN SERIES OF HET BELLEN MET VRIENDINNEN. HEEFT ZE EENMAAL EEN BOEK IN HAAR HAND? DAN IS ‘IE BINNEN EEN PAAR DAGEN UIT. STUDEERT SOCIAL STUDIES AAN AVANS EN IS FANTASTISCH GOED MET MENSEN. ZE WORDT BLIJ VAN CHOCOLADE-IJS DAT EXTRA PUUR IS EN KRIJGT IEDERE DAG PAKKETJES BINNEN VAN WEBSHOPS

 

Wat deed je doen besluiten om deze challenge aan te gaan?

Natuuurlijk omdat jij me uitdaagde om mee te doen. Én wat de doorslag gaf was dat ik sinds de meivakantie al geen enkel goed boek meer gelezen had, terwijl onze boekenkast echt uitpuilt (dankzij jouw kleine addiciton). Ik dacht: perfecte reden, al haal ik het niet, om weer eens een boek op te pakken en Netflix te laten liggen.

En, is het je gelukt?

Op boek drie na wel haha. Uhh nee, ondanks alle verwachtingen niet, dus. Ik ben op de helft van boek drie gekomen! Maar dankzij deze challenge ben ik weer helemaal into lezen, en zeker wanneer ik een avond de tijd neem. Dan lees ik een boek in één avond uit, no kidding .

Wat waren jouw favoriete leesmomenten?

In mijn bed wanneer iedereen verder beneden was, mijn Whatsapp zijn mond dicht hield en ik even helemaal in the zone was. Alleen met mijn boek en me kunnen laten meevoeren door een verhaal. Heerlijk, vooral omdat ik dat al zolang niet meer had gedaan.

Was het moeilijk om tijd vrij te maken voor het lezen?

Ja eerlijk gezegd wel. Ik heb een vrij druk sociaal leven, en dat combineren met de tentamens (aka nóg meer en meer leeswerk), mijn sporten en mijn werk was toch best lastig. Echt petje af dat jij dit kan doen! Ik kon daar de rust en de balans niet goed genoeg voor vinden. Alhoewel het echt zo top voelde om in één avond boek twee uit te lezen.

Wat vond je het allerleukste aan deze challenge?

Erachter komen dat ik mezelf kan verliezen in boeken en verhalen. Dat ik het idee heb er zelf in te zitten en even de rest om me heen vergeet. Even niet op je telefoon willen kijken en de telvisie uit laten staan. Hoe makkelijk jezelf vermaken kan zijn!

Lisan Staps

LisanSTUDEERT PEDAGOGIEK AAN FONTYS EN WERKT ONTIEGELIJK HARD OP HAAR STAGE. KAN FANTASTISCH GOED MET KINDEREN OVERWEG EN IS DE OPPAS VAN JE DROMEN. DOET LIEVER AAN HET BINGE-WATCHEN VAN PRETTY LITTLE LIARS DAN HET LEZEN VAN EEN BOEK EN VALT MET DE TELEVISIE AAN IN SLAAP. MAAR HEEFT ZE EENMAAL EEN BOEK IN HAAR HAND, DAN IS ZE NIET MEER TE STOPPEN.

 

Je las bijna nooit, waarom ben je toch de challenge aan gegaan?

Er moest gewoon iets leuks zijn aan lezen, want anders kan jij er niet zo van houden. Na al die verhalen van jou en nu dus de challenge dacht ik, why not! En een beetje om jou trots te maken natuurlijk!

Hoe heb je tijd vrij gemaakt voor het lezen?

Ik heb elke avond voordat ik ging slapen gelezen. Verder tijdens de pauzes van programma’s die ik keek en mijn werk heeft me een beetje gered. Tijdens het oppassen heb ik heel veel kunnen lezen!

En, heb je drie boeken uit kunnen krijgen binnen de tijd?

Jazeker! Al had de maand echt niet een paar dagen minder moeten hebben.

Betekent dit dat je vanaf nu meer zal gaan lezen?

Zoveel als afgelopen maand, I don’t think so! En nee, jouw grote liefde voor boeken zal ik nooit gaan snappen! Maar ik moet zeggen dat het lezen tijdens het oppassen en voor het slapen wel beviel, Ik denk dat ik dat er toch misschien wel in ga houden. Gelukkig heb ik een vriendinnetje met heel veel boeken, haha.

Advertenties

Een gedachte over “Books and more: Hebben mijn vrienden Boektober overleefd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s