Boekrecensie: Out there – Manon Spierenburg

9200000045983288

 

 

 

 

 

 

 

Boek: Out there

Auteur: Manon Spierenburg


Olivia wordt midden in de jungle wakker. Ze kan zich niets herinneren, haar hele lichaam doet pijn en het ergste van allemaal: ze weet niet waar ze terecht is gekomen. Maar al snel ontdekt ze tot haar opluchting dat ze niet alleen is. Er zijn nog zes anderen, en die hebben net als Olivia geen flauw idee wat er aan de hand is. Terwijl ze door het woud trekken op zoek naar antwoorden, begint het langzamerhand te dagen. De waarheid is angstaanjagend, en om weer naar huis te kunnen moeten ze zichzelf opnieuw ontdekken.

Heerlijk, als een boek zo begint dat je als lezer geen flauw idee hebt wat er aan de hand is. Een nieuwe omgeving, vreemde personen, onmogelijke gebeurtenissen, het maakt je nieuwsgierig naar meer en absoluut een fijne introductie van een verhaal.

Jammer daarvan is, dat die onbekende wereld alleen maar vreemder wordt naarmate het boek vordert. Het gevoel dat je eigenlijk geen flauw idee hebt waar ze nu terecht zijn gekomen, blijft aanwezig. Zelfs als er antwoorden gegeven worden die alles horen op te helderen, heb je als lezer nog overal vraagtekens bij staan. Op het einde van het boek, zijn er zelfs meer vragen dan antwoorden overgebleven.

Ondanks het feit dat die gehele nieuwe wereld nogal vaag is, leest het boek wel lekker weg. De zes personen gaan met zijn allen op ontdekkingstocht, en dat levert mooie taferelen op. Een wereld onderwater, een prachtig kasteel dat niet mee is gegaan met zijn tijd en een bos met angstaanjagende apen: niets is gek genoeg in ‘Out there’, en dat is erg vermakelijk.

Daarnaast zijn de karakters goed uitgewerkt. Waar je op het begin nog niets af weet van de personen behalve Olivia, voelt het aan het einde van het boek alsof je ze persoonlijk gekend hebt. Vooral het verhaal van mevrouw van Dam is ontroerend, en het voegt zeker iets toe aan het geheel.

Toch is het ondanks het leuke verhaal, jammer dat er minder verdieping inzit. Er had nog zoveel meer verteld kunnen worden wat uiteindelijk niet aan bod is gekomen. Misschien dat het terug komt in deel 2 van deze serie, maar ik had die antwoorden graag willen terugzien in het eerste deel.

Aantal hartjes: ♥ ♥ ♥

Love, Bente (2)

Advertenties

3 gedachtes over “Boekrecensie: Out there – Manon Spierenburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s