Boekrecensie: Harry Potter en de steen der wijzen – J.K. Rowling

9200000011141937

 

 

 

 

 

 

 

Boek: Harry Potter en de steen der wijzen

Auteur: J.K. Rowling

Wanneer Harry Potter erachter komt dat zijn saaie leven bij zijn oom en tante eindelijk voorbij is en hij als tovenaar naar Zweinstein mag om toverkunst te leren, kan hij zijn geluk niet op. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, want terwijl hij les krijgt in toverdrankjes en zwerkbal speelt, komt hij ook dingen te weten over de dood van zijn ouders en de moordenaar. Er staat hem een grootse strijd te wachten tegen zijn aartsvijand.

Is het lezen van zo’n Harry Potter boek niet een beetje overbodig als je alle films al zo’n duizend keer gezien hebt? Dat vraagt menig mens zich waarschijnlijk af, en ik moet bekennen dat ook ik op deze manier dacht. Waarom een boek lezen als je het hele verhaal al kunt dromen? Omdat iedereen zo razend enthousiast was, besloot ik het toch een kans te geven.

En ik kan zeggen dat ik meer dan positief verrast ben. Ja, Harry Potter en de steen der wijzen lijkt in veel opzichten op de allereerste film in deze reeks, maar op schrift wordt er zo veel dieper ingegaan op de wereld van Harry Potter. Je kan je veel meer inleven, alles is veel gedetailleerder en je gaat er in het boek niet in vogelvlucht doorheen. Het voegt daadwerkelijk iets toe.

Het feit dat het eigenlijk een kinderboek is, doet niets af aan het plezier. Ook voor volwassenen is het nog steeds een toegankelijk boek dat niet kinderachtig aandoet.  En dat is vooral te danken aan de schrijfstijl van J.K. Rowling. Sommige stukken blijven spannend en zelfs eng, vooral wanneer je in het verboden bos aankomt.

Naast het fenomenale verhaal, zijn ook de karakters uitstekend uitgewerkt. Ieder heeft zijn eigen krachtige persoonlijkheid, ook de personages die er wat minder in voorkomen, zoals Neville.

Daarnaast is het heerlijk om je opnieuw te verliezen in de wereld van Harry Potter, en iedere bladzijde achter nieuwe dingen te komen. J.K. Rowling was er fan van om bepaalde hints en geheimpjes te verwerken in het boek, en het is meer dan leuk om deze te ontrafelen.

Een heerlijk eerste deel van een fenomenale reeks dat zeker iets toevoegt.

Aantal hartjes: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Love, Bente (2)

Advertenties

3 gedachtes over “Boekrecensie: Harry Potter en de steen der wijzen – J.K. Rowling

  1. Ogma zegt:

    Wat zou ik graag alle boeken weer eens voor het eerst lezen. Gewoon om mij weer te verwonderen aan hoe geniaal alles in elkaar zit. De films kunnen daar wat mij betreft bij lange na niet aan tippen. Inmiddels heb ik net mijn elfde rondje HP achter de rug. Niet slim in het OV: tranen met tuiten, elke keer weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s