Boekrecensie: The Cage – Meghan Shepherd

9200000040709862

 

 

 

 

 

 

 

Boek: The cage

Auteur: Megan Shepherd

Wat zou je doen als je niet meer kunt vasthouden aan de zekere dingen van het leven? Dat een boterham met jam naar beneden valt, dat kamers gewoon normale kamers zijn zonder rare perspectieven, dat je wakker wordt in het bed waar je in slaap gevallen bent. Het overkomt vijf tieners, die ontwaken in een vreemde wereld waar niets logisch lijkt te zijn. Waar zijn ze beland, en belangrijker nog: waarom?

Vele young-adult boeken kunnen nogal op elkaar lijken. Een vreemde wereld, tieners met hun eigen problemen en een situatie die nogal wat vragen oproept. Hetzelfde geldt voor The Cage. Maar een wereld die eigenlijk geen wereld is, met zijn vreemde regels en zijn maffe omgevingen, daar lezen we maar nauwelijks over. Het verhaal is nogal een ver van mijn bed show, maar daardoor juist interessant. Het is uniek.

De relaties tussen de personages onderling zijn helaas wat minder uniek. Opnieuw is er een gevalletje ik kan niet kiezen tussen twee jongens (waarvan één natuurlijk een off limits guy is). Het is daarnaast nogal makkelijk te voorspellen voor wie de hoofdpersoon kiest, en dat is jammer. Het maakt het verhaal wat oppervlakkiger.

Gelukkig is de rest van het verhaal alles behalve voorspelbaar. Als lezer zou je nooit raden hoe de vork in de steel zit totdat je het daadwerkelijk leest op het eind. “Say what?!” is het zinnetje dat je regelmatig gaat uitroepen gedurende dit boek. Heerlijk!

Dat het verhaal vanuit verschillende perspectieven verteld wordt, maakt het boek een stuk speelser. Het voelt niet aan als een grote lap tekst die gelezen moet worden, omdat je vanuit ieders gezichtspunt de nieuwe wereld bekijkt.

Daarbij laat de schrijfster zien wat er op psychologisch gebied met mensen gebeurt als ze als groep in een totaal vreemde wereld worden gezet. En dat is heel interessant. De een zondert zich namelijk meteen af, terwijl de ander het goede van de wereld kan zien en er maar wat graag wil blijven. Wat natuurlijk weer moeilijkheden met zich meebrengt.

Een boek met een uniek verhaal dat lekker wegleest, maar niet fenomenaal is.

Aantal hartjes: ♥ ♥ ♥

Love, Bente (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s