Story: Alles behalve een ode aan de kerstjurk

Geloof me, ik ben intens dol op Kerstmis. Zodra de kerstballen in de bomen hangen en de snoepkast vol ligt met kerststerren, chocolade-kerstmannen en zuurstokken ben ik niet meer te houden. Is het huis dan ook nog eens versierd met een belachelijk aantal afzichtelijke kerstkransen en epilepsie-veroorzakende kerstlampjes, dan sta ik te stuiteren als een op hol geslagen rendier.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, want ieder jaar hangt daar die donkere boze wolk boven het kerstfeest. De kerstjurk, is waar ik de nachtmerries van krijg. De oorzaak van mijn agressieve buien waarbij ik heel Kerstmis op wil pakken en in de prullenbak wil smijten. Dat woord alleen al – feestjurk, kots – bederft de hele kerstsfeer. Het is de belichaming van de hel.

“Een split waar kim kardashian nog niet in gezien wil worden.”

Want ga je – het liefst zo’n drie maanden van tevoren – op zoek naar zo’n geval, dan kom je er al snel achter dat de ontwerpers niet helemaal lekker zijn. Zolang ik en de Bijbel zich kunnen herinneren, vindt Kerstmis in de winter plaats. Jurkjes met spaghettibandjes en blote ruggen, inclusief immens grote split waar Kim Kardashian nog niet in gezien wil worden, zijn dan op zijn zachtst gezegd onlogisch. Oftewel: verdomd onpraktisch en stom. Een prachtige kerstjurk mét lange mouwen, dat is zoeken naar een speld in de hooiberg.

Heb je eindelijk een collectie met lange mouwen gevonden, dan passeren de verschrikkelijke stofjes de revue. Want daar zijn die afschuwelijke fluwelen en satijnen lapjes weer, die in geen enkel geval te combineren zijn met de rest van je outfit. En natuurlijk kan de opperkoning van die helse stofjes niet uitblijven in de decembermaand: want de pailletten in goud, zilver, afzichtelijk roze en discokleuren zijn er ook in 2015 weer bij. Om vervolgens heel het huis te bestrooien met die glitters als ze langzamerhand loslaten van je jurk. Zelfs zij willen niet op je jurkje blijven zitten.

“Vind maar eens een exemplaar dat niet aanvoelt als een pamper.”

Maar je hebt hard gestreden, en uiteindelijk dé feestjurk gevonden die je verschijning enigszins geslaagd maakt. En daar duikt het volgende probleem op: de panty. Als je al mazzel hebt met een donkerkleurige jurk – want dan hoef je tenminste geen afschuwelijke huidkleurige panty te dragen – dan is het nog een opgave om een exemplaar te vinden dat niet als een pamper slash oma-onderbroek aanvoelt. En zorg maar vast voor afgeknipte nagels, voor je het weet trek je er een ladder in terwijl de avond nog moet beginnen. Janken.

En het ergste van allemaal? Dat – terwijl je eindelijk letterlijk staat te schitteren in je jurk – je wenst dat je hem zo snel mogelijk in kan wisselen voor je onesie. Want hij zit wel heel erg strak om je heupen, en de hele avond waggelen omdat die rok niet meegeeft is ook geen pretje. Dat terwijl het eetfestijn nog moet beginnen. Geef mij maar gewoon de foute kersttrui.

Love, Bente (2)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s