Boekrecensie: Harry Potter en de geheime kamer – J.K. Rowling

9200000022408710

 

 

 

 

 

 

Boek: Harry Potter en de geheime kamer

Auteur: J.K. Rowling


In Harry Potter en de geheime kamer, deel twee van de serie, wordt de jonge tovenaar gewaarschuwd door Dobby de huiself. Er schijnen verschrikkelijke dingen te gaan gebeuren op Zweinstein, en Harry moet thuisblijven van Dobby. Maar tegen beter weten in vertrekt hij toch naar de magische hogeschool. Al snel lijkt de huiself de waarheid te hebben verteld, want Harry hoort vreemde fluisteringen en mysterieuze aanvallen worden steeds vaker gepleegd.

Net als deel 1 begint het verhaal bij de Dursleys thuis. Toch gaat het lezen van de situatie bij de Dursleys niet vervelen, want Harry krijgt al snel bezoek van Dobby. Een wezen dat overduidelijk iets toevoegt aan deze magische wereld en van wie je meteen gaat houden. Net als Harry kan je niet wachten om naar Zweinstein te vertrekken, er staat een nieuw avontuur te wachten!

En dit avontuur is misschien nog wel beter dan in deel 1. Weer steken er genoeg problemen de kop op om het drietal én de lezers goed bezig te houden. Niet alleen zwerkbal komt er veel in terug, ook onze favoriete karakters als Hagrid en Snape (van wie we stiekem toch wel een beetje houden) komen terug in het verhaal.

Daarnaast krijgen de hoofdpersonages meer verdieping. Je leert niet alleen meer over Harry himself, maar ook over Ron en Hermelien, wat de karakters nog beter maakt. En ook Draco Malfoy en de broers van Ron komen aan de beurt. Het maakt de wereld nog levendiger dan hij al is.

Het enige minpuntje? Dat er af en toe nét wat minder spanning in zit dan in deel 1. Natuurlijk, het einde van dit boek zorgt ervoor dat je steil achterover slaat, maar er wordt te vaak afgeweken van de hoofdlijn en dit haalt de spanning er soms uit. Leuk hoor, al die wedstrijden zwerkbal, maar af en toe worden er net wat te veel pagina’s aan besteed.

Gelukkig wordt dit meer dan goed gemaakt door de ontknoping van dit ijzersterke verhaal. Want ben je eenmaal bij de laatste bladzijdes beland, dan zijn er behoorlijk wat verrassingen. Wow, hoe heeft J.K Rowling zo’n ontknoping in godsnaam bedacht?!

Hoewel het iets minder spanning bevat, is deel twee van Harry Potter net zo goed als het eerste deel. Misschien, vanwege de karakterontwikkeling én de verdieping, zelfs een stukje beter.

Aantal hartjes: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Love, Bente (2)

Een gedachte over “Boekrecensie: Harry Potter en de geheime kamer – J.K. Rowling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s