Boekrecensie: Harry Potter en de gevangene van Azkaban – J.K. Rowling

9200000022408718

 

 

 

 

 

 

 

Boek: Harry potter en de gevange van Azkaban

Auteur: J.K. Rowling


Harry Potter gaat in deel drie van de serie voor de derde keer terug naar de magische hogeschool Zweinstein. Maar het wordt geen gewoon jaar, want er is een gevaarlijke moordenaar ontsnapt uit Azkaban, en hij schijnt op zoek te zijn naar Harry. En dan zijn er nog de dementors, die je ziel af kunnen nemen met een enkele kus…

In Harry Potter en de gevangene van Azkaban stapelen de problemen zich opnieuw op voor de jonge tovenaar, en ook ditmaal begint het al spannend te worden vanaf de eerste paar bladzijden. Want wat zag hij in het donker op straat? En wat houden de Weasley’s geheim voor Potter?

Op al deze vragen krijg je uiteindelijk de antwoorden, die best wel eens ingewikkeld kunnen zijn. Zo worden de laatste honderd pagina’s besteed aan het ontrafelen van het mysterie op Zweinstein. Er wordt echter zoveel informatie gegeven, dat het af en toe wat lastig te bevatten is. Mind is blown!

Naast de hoofdlijn – die van de dementors en de gevaarlijke Sirius Zwarts – gebeuren er ook nog andere interessante dingen op Zweinstein. Zoals de veroordeling van Buckbeak, het ‘huisdier’ van Hagrid, die hoe dan ook vorkomen moet worden door Harry, Hermelien en Ron. Daarnaast speelt opnieuw zwerkbal een grote rol. Zullen ze eindelijk Zwadderich verslaan?

Ook in dit boek leer je de karakters – vooral Harry, Hermelien en Ron – nog een stukje beter kennen. Maar dat niet alleen, je krijgt namelijk veel meer te weten over Harry’s echte familie, met name over zijn vader en diens vrienden.

Jammer aan deel drie van deze serie? Dat het af en toe wat langdradig wordt, doordat er te vaak van die hoofdlijn afgeweken wordt. Maar hé, daar staat tegenover dat we nóg meer van deze magische wereld leren.

Opnieuw een ijzersterk verhaal van auteur J.K. Rowling waarin je nog meer van de wereld en zijn karakters gaat houden.

Aantal hartjes:  ♥ ♥ ♥ ♥

Love, Bente (2)

Een gedachte over “Boekrecensie: Harry Potter en de gevangene van Azkaban – J.K. Rowling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s